thumb

Gorillaatje voor GaiaZOO

In GaiaZOO in Kerkrade is een gorilla geboren, de eerste dit jaar in een Nederlandse dierentuin. Het is de eerste keer dat moeder Tamidol een jong krijgt, aldus GaiaZOO donderdag. Volgens de dierenverzogers zorgt Tamidol goed voor de baby. Zij hebben het kleintje al meerdere keren zien drinken. Dat is niet vanzelfsprekend: gorillamoeders weten van nature niet hoe zij een baby moeten verzorgen. Maar kennelijk heeft Tamidol het goed afgekeken van de andere moeders in de groep.

thumb

Daarnaast meldt GaiaZOO de geboorte van een kuifmangabey. Deze apensoort is erg zeldzaam: verspreid over vijftien Europese dierentuinen leven er slechts veertig.

Foto: GaiaZOO
Bron: Telegraaf.nl

dolly_parton

Pretpark van Dolly Parton aangeklaagd na ongeluk

Zangeres Dolly Parton heeft een rechtszaak aan de broek hangen, omdat een bezoekster van haar pretpark Dollywood in Tennessee uit een van de attracties is gevallen en daarbij ongelukkig terechtkwam.

Volgens TMZ hebben Tedi en Derryl Brown een rechtszaak aangespannen, omdat zij uit een stoeltje van de Waltzing Swinger gleed, waarna ze drie meter lager met haar hoofd op het beton viel. Ze eisen 475.000 dollar van het pretpark, omgerekend ruim 411.000 euro.

dolly_parton

De vrouw liep hersenschade op en brak een aantal botten.Volgens het stel hield het park geen rekening met het natte weer. Door de regen werd een ritje in de draaiende attractie in hun ogen levensgevaarlijk.

Bron: www.ad.nl

olinkaukkies

Er is een ijsbeertweeling geboren in Blijdorp

Heb je het al gehoord? Er is een ijsbeertweeling geboren in Blijdorp. Samen met moeder Olinka verblijven de kleintjes in de kraamkamer. Volg de avonturen van de tweeling live via de webcams. Het zijn broertjes en/of zusjes (geslacht nog niet bekend) van de populaire ijsbeer Vicks (2010). De tweeling is geboren op dinsdag 2 december.

Bron: Diergaardeblijdorp.nl

 

blackpool-pleasure-beach

Man breekt nek in achtbaan

BLACKPOOL – 

Een Britse man heeft zijn nek gebroken tijdens een ritje in een achtbaan. Dat gebeurde in een amusementspark in Blackpool. De 58-jarige Robert Sycamore zat samen met zijn achterneefje in de attractie toen het gruwelijk fout ging.

,,Mijn zoon kwam schreeuwend aangerend”, vertelt de vader van de jongen in de Daily Mail. ,,Rob lag op de grond van het wagentje. Zijn hoofd hing op zijn schouder en hij zag blauw en zwart.” Volgens de man lag Sycamore er als een stropop bij.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog een groot raadsel. ,,We weten niet wat er is gebeurd, of hij met zijn hoofd ergens tegenaan is gebotst. We nemen niemand iets kwalijk, we zijn alleen maar geschokt.”

De houten achtbaan is met zijn bijna 80 jaar een van de oudste ter wereld. In 2004 brandde de attractie nog bijna tot de grond toe af.

Bron: Telegraaf.nl

pardoes

Efteling App

Met de Efteling-app kun je thuis én in de Efteling door het park ‘wandelen’. Je kunt jouw favoriete attracties bookmarken, opzoeken waar je wilt eten en wat je verder zeker niet wilt missen! Zodra je in de Efteling bent, zie je in de app ook de loopafstanden en de wachttijden.

Kijk hier voor meer informatie over deze unieke app

http://www.efteling.com/app

 

IMG_7984

Pretparken

Ben je opzoek naar een leuk pretpark of attractiepark, kijk dan op www.pretpark.co.nl.

Hier vind je een overzicht van alle pretparken in Nederland.

De pretparken van tegenwoordig hebben vaak een vaste entree prijs. Voor deze prijs kun je vaak in alle attracties. Sommige pretparken in Nederland bieden ook een All-In arrangement aan. Dat betekent onbeperkt in de attracties en ook onbeperkt eten en drinken gedurende de hele dag.